Palautekysely

tiistai 24. tammikuuta 2012

Kuvatuksen Työharjoittelu- ja vaihto-opiskeluseminaari 24.1.2012

Tiistai-iltana palaan innostuneena yliopistolta kotiin kellon näyttäessä puolta kahdeksaa. Ei, en ole tulossa myöhäiseltä luennolta, vaan Kuvatuksen Työharjoittelu- ja vaihto-opiskeluseminaarista, jonka Niina, viimevuotinen sosiaali- ja koulutuspoliittinen vastaavamme oli meille järjestänyt. Seminaarissa tuli kuultua niin monta kannustavaa ja inspiroivaa puheenvuoroa, että kotiin päästessäni tunnen suurta kiusausta mennä heti tietokoneelle kiinnostavia harjoittelu- ja vaihtopaikkoja etsimään.

Jokavuotisesta työelämäseminaarista on jo muodostunut Kuvatukselle perinne, mutta tänä vuonna Niina oli rohkeasti uudistanut tilaisuutta niin, että se puhuttelisi enemmän myös meitä opintojemme alkuvaiheessa olevia, jotka pohdiskelemme erilaisia mahdollisia suuntia opinnoillemme. Seminaarin puhujat, Akateemisten rekrytointipalveluiden suunnittelija Hannele Kaitaranta, taidehistorioitsija Taru Elfving sekä omat opiskelijamme Aura Nikkilä, Inari Pesonen, Ingrid Orman ja Niina Rauhala jakoivat meille kokemuksiaan ja näkemyksiään sekä työharjoittelusta että opiskelijavaihdosta, ja saivat varmasti monet kuulijoista kiinnostumaan mahdollisuuksista, joita maailmalla on yliopisto-opiskelijoille tarjota.

Vaikka kaikilla puhujilla oli hyvin erilaiset taustat, toistuivat tietyt tärkeät asiat monessa puheenvuorossa. Erityisesti seminaarissa korostui se, että meidän humanistien pitäisi luottaa enemmän itseemme ja kykyihimme, ja lähteä rohkeasti valloittamaan maailmaa sekä toteuttamaan unelmiamme. Monen puhujan viestinä tuntui olevan, ettei kaikkea voi yliopistossakaan oppia, vaan työelämä ja kansainväliset kokemukset ovat usein ne, jotka meitä loppujen lopuksi eniten opettavat. Hankalistakin tilanteista selviää aina, yleensä vielä entistä viisaampana ja valmiimpana tuleviin haasteisiin.

R.R.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti